Lokal byggfirma vann jätteupphandling

Lokal byggfirma vann jätteupphandling

En kvarts miljard. Detta blev det vinnande anbudet i den stora upphandlingen för bygget av Lindesbergs nya hälsocentrum och bostadshuset Bergsparken. Anbudsvinnaren är den lokala byggfirman TAB Byggproduktion AB, som just nu bygger Sjöbrisens bostadsrätter på den så kallade tivoliplanen i Lindesberg.

VD Tommy Allström har all anledning att vara glad, efter att ha räknat hem ytterligare ett stort byggprojekt. För bara ett par år sedan fick han i uppdrag att bygga Elektroskandias gigantiska centrallager i Örebro. Ett projekt som var värt uppemot 400 miljoner kronor.

Alldeles nyligen stod det alltså klart att den lokala byggfirman får ta sig an ännu ett stort byggprojekt – nu på hemmaplan. TAB Byggproduktion AB kommer nu sätta spaden i marken för Lindesbergs nya hälsocentrum i kvarteret Bulten, Banvägen. Projektet är ett samarbete mellan Region Örebro län och de kommunala fastighetsbolagen FALAB och LIBO.

Här kommer vårdcentral, folktandvården och barnavårdscentralen inhysas. I direkt anslutning bygger FALAB 30 lägenheter, ett bostadshus som fått namnet Bergsparken och byggs samman med hälsocentrat. I uppdraget ingår också bygget av ett parkeringsgarage med plats för 200 bilar.

– Det här är absolut ett stort och annorlunda bygge, det är mer komplext med anledning av de verksamheter som skall finnas där och hur själva byggnaden skall se ut, med en mycket annorlunda träfasad. Det kommer bli något alldeles extra, inte alls som vi normalt är vana vid, kommenterar Tommy Allström.

Byggstart sker i oktober 2017. Hela bygget skall stå färdigt i augusti 2019.

Läs mer om projektet